Send et nyhedsbrev med MailChimp

Guide med hjælp til at sende et enkelt nyhedsbrev afsted med Mailchimp.

Log ind på din konto på mailchimp.com og klik herefter på den store, orange knap nederst til venstre, Create Campaign. Vælg den type kaldet ”regular ol’ campaign” altså et helt almindeligt nyhedsbrev.. Har du en kladde liggende, kan du finde den under ”my templates” og arbejde videre med den.

Udsendelse i seks faser

Mailchimp har delt forløbet op i 5 trin:

  1. Vælg modtagere (recipients)
  2. Opsætning af mailen (setup)
  3. Design og skriv (create email)
  4. Version med ren tekst (plan-text)
  5. Overblik og send ud (confirm)

I toppen af siden, kan du altid se, hvor du er i processen. Du kan springe frem og tilbage ved at klikke på en af de fem blokke.

Når du er færdig med et trin, klikker du på Next yderst til venstre for at gå videre eller evt.  Back for at gå tilbage. Mailchimp gemmer automatisk dit arbejde med jævne mellemrum. Klikker du Save & Exit, gemmer du dit arbejde og gå ud af det uden at sende. Så kan du fortsætte senere

1. Vælg modtagere

På første trin vælger du hvem, du vil sende nyhedsbrevet til. Vælg den liste du ønsker at bruge og klik på den blå knap, Send to entire list. Vil du sortere i listen, kan du bruge funktionen Send to Segment. Klik på Next, når du er færdig.

2. Opsætning af mail

Dette trin handler om selve mailen. Giv nyhedsbrevet/kampagnen et navn, som kun er til internt brug. Felterne nedenunder er til emailen, vær især omhyggelig med Emnefeltet (Message subject). Den skal give modtageren lyst til at åbne din mail.

Malchimp vælger som udgangspunkt at markere ”Personalize..”. Så kommer modtagerens navn med i mailen, men det kan være lidt svært at styre. Så jeg vil foreslå dig at fjerne markeringen, i hvert fald i starten. Klik på Next, når du er færdig.

3. Design og skriv nyhedsbrevet

Vælg design
Nu skal du i gang med indhold og udseende: Vælg først en skabelon (Template), der styrer opsætning og farver. Hvis jeg har sat nyhedsbrevet op for dig, har du sandsynligvis din egen skabelon, hvor det meste er på plads. Ellers kan du vælge en af Mailchimps forslag.

Hold musen over den skabelon, du ønsker og klik på knappen select.

Du kan godt ændre tekst og farver senere, men det er en god ide at holde sig til skabelonen for at få det bedste resultat.

Skriv teksterne
Den næste skærm viser dit nyhedsbrev med den valgte opsætning.

Du kan nu så te dine tekster ind de rigtige steder. Enten ved at skrive dem direkte eller kopiere dem ind, hvis du har skrevet dem i forvejen

Hvert felt har en edit-knap, når du holder musen over. Klik på den for at indså te tekst.

Brug helst de faste typografier for tekst og overskrifter, så skal du ikke bekymre dig om skrifttype farver osv. Du kan sandsynligvis nøjes med at redigere hovedteksten, hvor dine nyheder skal stå.

Klik på Save now øverst til højre, når du er færdig.

Du skal sikkert ikke bruge links til facebook, twitter og email. Du kan fjerne dem ved at klikke på ikonet ud for hver linje.

I bunden finder du kappen Popup Preview. Den kan du bruge til at se en færdig udgave af nyhedsbrevet. Knappen ved siden af giver mulighed for at sende en test, fx til din egen mailadresse. Det er en rigtig god ide at gøre , men vær opmærksom på at du kun har 6 test-forsøg til hver kampagne.

Klik på Next, når du er færdig med at redigere tekster og udseende.

4. Version med ren tekst

N?te sk?m viser dit nyhedsbrev i ren tekst, dvs. uden fotos farver osv. Den bruges bla. af ændre telefoner eller computere, og det er en god service at have den med. Du kan rette i den og bla. fjerne tal, der kommer med uden grund. Men ellers er der ikke så meget at gøre her. Klik på Next for at gå videre.

5. Overblik og send ud

Sidste vindue viser et overblik med relevante informationer om nyhedsbrevet.
Tjek især punkterne List og Subject Line. Systemet Tjekker selv om der er fejl, så bliver bjælken for dette punkt rød i stedet for grøn. Du kan altid gå tilbage og rette med knappen Edit yderst til højre.

Til sidst går du ned i bunden af skærmen, hvor du finder to send knapper. Du kan sende med det samme eller vælge et tidspunkt senere. Du kan tjekke en sidste gang ved at sende en test eller se et preview.

Til toppen

Video fra Mailchimp - engelsk

Mere om nyhedsbreve i Mailchimp

Kontakt mig

Større formular?

Mere på Mailchimp.com