Wordpress: Sådan lægger du
pdf-filer på hjemmesiden

Her er den nemme måde at indsætte et link til en pdf-fil på en side eller i et indlæg.

Pdf regnes for en mediefil ligesom billeder, video osv. Det nemmeste er derfor at lægge den i Mediebiblioteket og linke til den der.

skærmfoto - Wordpress indsæt mediefilGå til det sted i teksten, hvor dit link skal være. Klik herefter på knappen Tilføj medier over skrivefeltet til venstre.

Ligger pdf’en allerede i Mediebiblioteket, finder du den i oversigten og markerer den. Ellers vælg Upload filer øverst i næste vindue, find din pdf-fil på din computer og overfør den.

skærmfoto - Wordpress indsæt pdf

Tjek linket

I vinduet i højre side kan du se detaljer om filen.

Vigtigst er punktet Link til. Her skal du vælge Medie fil, som giver et link, der åbner selve pdf-filen direkte. Muligheden Side med vedhæftning giver en selvstændig side med et link. Det ønsker vi ikke her. Titel, Billedtekst og Beskrivelse er ikke relevante for en pdf.

Til sidst klikker du på den blå knap Indsæt.. nederst til højre. Så kommer du tilbage til teksten, hvor der nu er et link til din pdf. Link-teksten er sandsynligvis fil-navnet, så du skal nok rette den.

Det fungerer godt, hvis du sætter linket til at åbne pdf'en i et nyt vindue: Marker linket og vælg lænke-ikonet i værktøjslinjen. Sæt herefter hak i Åben link i nyt...

Opdateret marts 2014

Tilbage til oversigten

Få besked om opdatering

Tilmeld dig og få besked, når der kommer en ny version af manualen.