Medarbejderobligationer:
Bløde goder bliver populære

(Smagsprøve: Del af tema til Forstædernes Banks hjemmeside - forår 2008)

De bløde personalegoder bliver mere og mere populære blandt medarbejderne. Flere vælger at kunne springe over ventelister på hospitalet eller få bedre vilkår for børnefamilier.

Det viser blandt andet en lønstatistik for 2006 blandt medlemmer af Business Danmark, der organiserer ansatte inden for salg, marketing og rådgivning. Stort set alle i disse brancher får i dag frynsegoder.

Sundhedsforsikring populært
Ifølge undersøgelsen var der mest fremgang for sundhedsforsikringer i 2006. Nummer to var områder, der gavner børnefamilier: mere ferie, løn under barsel eller fri i børns sygdom. Der var dog samtidig en lille stigning i arbejdsrelaterede frynsegoder som fri pc, internet og telefon.

Tendenserne støttes af en rapport fra SKAT for 2006. Og den høje skat har også betydning for valget af goder. Et stigende antal virksomheder vælger derfor at tilbyde skattefrie personalegoder, der bliver trukket fra bruttolønnen.

Ud fra v?dier
Virksomheden kan også satse på at tilbyde goder, der følger virksomhedens værdier eller har særligt fokus på for eksempel

De foretrukne goder
på hjemmesiden personalegoder.dk kan man dog se, at helt basale ting også er populære. Top 10 over de foretrukne personalegoder så an ud, ifølge hjemmesiden personalegoder.dk:

  1. Gratis kaffe og te
  2. Gratis frokostbuffet
  3.  Kontorplanter
  4.  Fitness-tilbud
  5.  Frugt-ordning
  6.  Abonnementer på aviser eller blade
  7.  Fri bil
  8.  Gratis slik
  9.  Fester
  10.  Massage.

Læs mere:

Tilbage til tema forside

Læs mere

Artikel til magasin: Chefens stol stod tom

Tekst til nettet: Klippekort til afdragsfrihed

Klummer

Og hvis nogen alligevel kommer gående på fortovet, sender vi dem onde blikke, når vi kigger op fra kartoffel-rækkerne....

Fra klummen
Kolonihave-ghettoer - kun for udvalgte