Medarbejderobligationer:
Sådan fungerer det

(Smagsprøve: Del af tema til Forstædernes Banks hjemmeside - forår 2008)

Medarbejderobligationer er en slags opsparing, der i sidste ende giver en besparelse i skat for medarbejderen.

Pengene er bundet i mindst fem år, men herefter slipper medarbejderen med en beskatning af beløbet på højst 30 procent. I stedet for almindelig skat af indkomsten på mellem 44 og 63 procent. Fordelen er derfor især stor for højtlønnede medarbejdere med topskat.

Medarbejderen kan bruge op til 10 procent af et års løn til ordningen. Så vil der typisk blive trukket et beløb fra bruttolønnen hver måned.

Gældsbrev uden beskatning
En medarbejderobligation er et gældsbrev fra arbejdsgiveren, som medarbejderen i starten ikke bliver beskattet af. I stedet skal arbejdsgiveren betale en afgift på 45 procent for obligationens værdi over 5.000 kr.

Afgiften betales med en del af beløbet fra medarbejderen. Herefter bliver der udstedt en obligation på den resterende sum. Det er beløbet, som medarbejderne til sidst får udbetalt, når virksomheden indløser obligationen.

Obligationerne forrentes i perioden, typisk med mindsterenten. Disse renter udbetales typisk en gang om året til medarbejderen og er skattepligtige.

Læs mere:

Tilbage til tema forside

Læs mere

Artikel til magasin: Chefens stol stod tom

Tekst til nettet: Klippekort til afdragsfrihed

Klummer

Og hvis nogen alligevel kommer gående på fortovet, sender vi dem onde blikke, når vi kigger op fra kartoffel-rækkerne....

Fra klummen
Kolonihave-ghettoer - kun for udvalgte