WordPress 5.0: Dine gamle tekster lever videre i Klassisk blok

Du skal ikke være nervøs for din tekster, når du har opdateret til WordPress 5. Alt det gamle bliver til en Klassisk blok, hvis du har lavet en helt normal side eller et indlæg.

Sammen med WordPress 5 fik vi også et helt nyt redigeringsværktøj, kaldet Gutenberg. Det giver en masse nye muligheder for at skrive, redigere og præsentere dine tekster og dit indhold.

Bare rolig..

Men hvad sker der, med alt det du har lavet ind til nu? Alt det, du har skrevet i årevis i den gamle editor…

Det korte svar er: Ingenting. Har du skrevet almindelige indlæg og sider med den gamle redigering, vil Gutenberg ikke ændre på dit indhold.

Gamle ting i Klassisk blok

Gutenberg består af mange forskellige typer af blokke som kan vise dit indhold på forskellige måder: Overskrifter, almindelig tekst, spalter, billeder mm.

Men de søde mennesker bag Gutenberg har også lavet en overgangs-blok til gamle ting: Klassisk blok (classic block). Hvis du ikke gør noget, vil gamle indlæg og sider blive placeret samlet i sådan en blok i første omgang.

Alt ved det gamle med Klassisk blok

Klassisk blok ligner og opfører sig næsten som den gamle editor, med de to værktøjslinjer i toppen. Her kan du ændre det meste i teksten som du plejer. Du kan dog også tilføje fotos eller andre medier, før havde de ellers deres egen knap ovenover

Hele din tekst er samlet i en stor blok med alle afsnit, links medier osv. i modsætning til Gutenberg, hvor alting er delt op i hver sin blok.

Nem konvertering

Konverter fra Klassisk blok.

Hvis du allerede nu vil arbejde videre med Gutenberg, kan du nemt konvertere teksten om: Klik på de tre prikker yderst til højre i værktøjslinjen, så får du en undermenu. Vælg Konverter til blokke, så bliver dit værk splittet op helt automatisk.

Herefter kan du arbejde videre med de nye muligheder.

To veje videre

Har du opdateret til WordPress 5, kan du gå to veje herfra med din hjemmeside:

  1. Køre videre med Gutenberg og beholde dine gamle indlæg og sider i en klassisk blok. Konverter efter behov, men nye tekster skal laves i de nye blokke fremover.
  2. Gå tilbage til den gamle editor med et plugin, Klassisk editor Så bliver alt igen som i gamle dage: Redigeringen ser ud som før og du kan skrive nye tekster, som du er vant til. I hvert fald et par år endnu, indtil Klassisk editor måske blive nedlagt

WordPress 5.0: Få den gamle redigering tilbage

Mere om Klassisk blok hos goGutenberg