Der er mange gode måder at placere links på. Men sætter du dem inde i teksten, kan de stå i vejen for læsningen. Selv undgår jeg det helst.
Fordele
Der er selvfølgelig nogle fordele:
- Linket er lige ved hånden og i den sammenhæng, hvor det er aktuelt.
- Fremhævede nøgleord i en tekst gør den lettere at skimme. Det forudsætter dog at dit link samtidig er et relevant nøgleord
- Links kan give en vis troværdighed, en slags dokumentation for det du skriver. Afhængigt af, om dine links plejer at være seriøse.
Ulemper
Men der er også nogle store ulemper
- Læsningen bliver afbrudt, fordi man skal tage stilling til, hvorfor noget i sætningen pludselig er fremhævet. Og beslutte sig for om linket skal klikkes på. Nu, senere eller måske ikke.
- Hvis læseren vælger at klikke på linket, forsvinder hun fra siden og kommer ofte ikke tilbage. Og vil sandsynligvis ikke fortsætte læsningen, hvor hun slap.
- Det kan være svært at beskrive et link præcist, når det også er en del af en almindelig sætning. Mulighederne er bedre uden for teksten.
Flyt links uden for teksten
Der er større chance for at få hele dit budskab ud, hvis du flytter dine links uden for teksten. I bunden af siden eller i en selvstændig boks ved siden af, hvis teksten er lang.
Der er dog ingen garanti for at teksten bliver læst til ende, det er jo internettets præmisser.
Hvis du er nervøs for at linket kommer for langt væk fra sin rette sammenhæng, kan du sætte det efter det relevante afsnit. Men så bør du samtidig overveje, om din tekst ikke har for mange budskaber og vil have godt af, at blive splittet op.
Links: Ingen overraskelser
Pas på skriften – Brug kun understregning til links