Sådan opdaterer du din WordPress

WordPress bliver hele tiden opdateret med større eller mindre forbedringer. Det er nemt at opdatere især hvis du husker et par ting først. Her er en nem guide:

Du bør køre med den nyeste version af WordPress for at have den mest moderne og sikreste udgave.

WordPress fortæller dig, om en ny version er klar. Så kommer der en besked i toppen af siden.

Vent lidt på den danske udgave

Den engelske udgave af WordPress kommer næsten altid først. Kort efter kommer der en dansk udgave af den nye version. Så du skal ikke opdatere, før du kan få den nyeste WordPress på dansk, hvis det altså er den, du kører med. Ellers kan du få bøvl med sprogindstillingerne.

Klik ind på opdateringssiden og tjek oversigten. Hvis den danske version ikke er på listen, skal du vente.

Start med en backup

Inden du går i gang med opdateringen, bør du tage en backup, bare for en sikkerheds skyld. Gå ind under Værktøjer i menuen og vælg punktet Eksporter. Så kan du downloade en fil med alle nødvendige oplysninger og gemme den et sikkert sted på din egen computer.

Næsten automatisk opdatering

Nu er du klar til selve opdateringen: Gå til siden via linket i toppen eller brug venstremenuen.

Klik herefter på knappen ”Opdater automatisk” Du behøver ikke downloade den nye version, så du kan se bort fra den anden mulighed.

Nu skal du bare vente, mens systemet arbejder og klarer det hele automatisk. Det tager som regel ikke mere end et minuts tid, før du får en klar-melding. Under geninstalleringen er din hjemmeside ikke tilgængelig, men det er kun i kort tid.

Til sidst skal du bare genstarte dine plugins. Tjek til sidst selve hjemmesiden

Geninstallering af nyeste version

Selvom du har den nyeste version af WordPress, kan du få brug for at installere det igen. Hvis hjemmesiden ikke kører rigtigt, kan det være en løsning at geninstallere WordPress. Det gør du på samme måde som ovenfor.

Manual på dansk til WordPress

Hjemmeside i WordPress