Påskeharen kom forbi

Vi fik besøg af Påskeharen i eftermiddag. Et lidt kikset besøg, men det vakte alligevel lykke.

Herhjemme har vi fået en ny tradition: Påskeharen kommer forbi og lægger en masse chokoladeæg i baghaven. Så går vi alle udenfor, mens ungerne spæner rundt for at finde.

I år var det nu lige ved at kikse. Vi var slet ikke hjemme første del af Påsken, og de små chokoladeæg var udsolgt. Den store var begyndt at klage lidt over, at Påsken ikke var helt, som den plejede.

Heldigvis fandt jeg til sidst de rigtige æg og i dag var så den sidste chance for at lede efter æg. Moren lokkede Prinsessepigen og Storebror ind i stuen, imens sneg jeg mig ud for at strø chokolade i blomsterbede og på græsplænen. Da jeg var ved at lægge et par i altankasserne, kom Prinsessen løbende forbi vinduet og jeg tror nok, hun så mig.

Så jeg var lidt tvær, da jeg kom ind igen, gassen var gået lidt af påsketraditionen.

Men det blev lidt bedre senere. Prinsessen fik et lille hint om, at kigge ud af vinduet, og kort efter kom hun hujende gennem stuerne: Han har været her! Påskeharen har været her! Kom og se! Hun hoppede og dansede på stedet, da hun pegede ud på et æg, hun havde fået øje på fra vinduet. Mor og far kunne ikke lade være med at smile.

På med jakkerne og ud for at finde æg. Det var gråvejr og støvregn. Jeg havde lånehunden i snor, men den skræmte alligevel livet af kaninerne og trak næsten min skulder af led. Imens tøffede Prinsessen rundt og fandt mange flere æg, end sidste år. Det samme gjorde Storebror, men lidt langsommere. Han har vokseværk i det ene ben og halter derfor rundt mens han ømmer sig.

Han ved også godt, hvem der er Påskeharen, selvom han er lidt i tvivl. Ligesom med Julemanden.

”Har du kigget i altankasserne?” spurgte jeg ham. ”Ja, der var nogen, svarede han ” Men det vidste du jo godt. Du har jo selv lagt dem der”. Men jeg tror, han hyggede sig vist alligevel.

Og selvom omstændighederne ikke var optimale, hyggede jeg mig også. Mon ikke Påskeharen også kommer næste år.