Vi gider ikke, at du ringer til os

Jeg bliver fornærmet over telefontider. Når nogen ikke rigtig gider, at vi ringer til dem

Har fået brev fra Skat med ekspeditionstider skrevet med småt. Jeg kan kun ringe til dem mellem kl. 10 og 14 på hverdage, på nær mandag hvor de tager telefonen heeelt til kl. 16.

Man kunne tro, at de flinke mennesker i Skat har en meget kort arbejdstid. Men mon ikke der er folk på kontoret fra ca.  kl . 9 til kl. 16.30 eller lignende? De gider bare ikke snakke med mig resten af tiden, de er på arbejde. Halvdelen af tiden har de åbenbart vigtigere ting at lave end at tage sig af borgere, der ringer.

“Vi har vigtigere ting at lave”

Det gør mig lidt fornærmet, at institutioner eller firmaer ikke gider tage telefonen, når de alligevel er på arbejde. Det er et rigtig kedeligt signal at sende: Vi gider egentlig ikke, at du ringer. Vi har vigtigere ting at lave, end at hjælpe dig.

Telefontider skal man kun have, hvis den er længere end åbningstiden. Hvis den er kortere, tager man ikke kunderne alvorligt. Vi får indtryk af, at de helst vil slippe, men føler sig tvunget til at tage telefonen et par timer hver dag.

Kontakt os. Vi mener det bare ikke

Det er også andre, der ikke er så glade for kunderne.  For eksempel  min a-kasse, som næsten altid slutter brevene med en letkøbt frase i stil med “du er altid velkommen til at kontakte os”. I princippet venlig ment, men alligevel ikke, når det bliver fulgt op med hele kassens fælles telefonnummer og mailadresse. Når jeg kun kan ringe til omstillingen, mener I det alligevel ikke, vel? Så håber I lidt, at I kan gemme jer, og jeg giver op. Enten på forhånd eller mens jeg bliver stillet om og skal fortælle mit ærinde forfra.

Dårligt argument

Jeg kender selvfølgelig godt argumentet: Hvis de ansatte skal tale i telefon hele tiden, kan de ikke nå andet. Men det holder altså ikke mere, det er et spørgsmål om planlægning og arbejdsfordeling. Og vi kan godt acceptere, hvis vi den rette person sidder i møde eller ikke er på arbejde den dag. Så har I da prøvet

Selv banker, der stadig har håbløst kunde-uvenlige åbningstider, er alligevel nogenlunde tilgængelige. Landets to største banker har fx. åbne telefoner hele døgnet, hvis jeg skulle få lyst til at ringe.

Direkte kontakt er ikke farligt

Hvis du mener det alvorligt med at være der for kunderne, så vis det: Drop telefontiderne og giv os  et direkte nummer til en relevant person  eller i hvert fald den rigtige afdeling.

Der er selvfølgelig uheldige eksempler, men generelt er det altså ikke så farligt med direkte kundekontakt. Måske kunne det endda gøre hele ekspeditionen nemmere, hvis vi nemt kunne få fat på hinanden.

2 kommentarer til “Vi gider ikke, at du ringer til os”

  1. Du ved, hvordan det er: I børnehaven er forældrene besværlige, i butikken er kunderne besværlige, på hospitalerne er patienterne besværlige, på jobcentret er de arbejdsløse besværlige, i skolen er eleverne besværlige, og hos kommunen er borgerne besværlige. Der er desværre en naturlov, der siger, at dem, man arbejder for, i virkeligheden er møgirriterende, og det ville være langt nemmere at passe sit rigtige og vigtige arbejde, hvis man ikke skulle forholde sig til de der irriterende nogen…
    Mh. Corina

    1. Du er lidt negativ, selvom jeg godt kan følge dig. Men skal jeg være lidt frelst, så bør folk jo ikke arbejde med kundekontakt, hvis de ikke gider.

      Der kan være mange grunde til, at man ikke har overskuddet til det i sit arbejde. Men det er stadig et spørgsmål om prioritering og gammeldags arbejdsformer.

Lukket for kommentarer.